Politică

Gianina Șerban, despre violența domestică: Avem legea brățărilor electronice, avem echipamente, dar din cauza MAI nu se pune în aplicare

Deputatul AUR, Gianina Șerban, atrage atenția opiniei publice și factorilor decizionali din cadrul Ministerul Administrației și Internelor să pună în aplicare dispozițiile legi 246/2021 deoarece violența domestică duce la pierderi de vieți omenești, lucru care ar putea fi foarte ușor evitat.

„Legea brățărilor electronice a fost adoptată în unanimitate, promulgată și publicată în monitorul oficial, însă ministerul de interne are alte planuri în timp ce apar noi cazuri de violența domestică. „O educatoare a fost înjunghiată mortal în propria casă, iar principalul suspect este chiar fostul soț, față de care avea un ordin de protecție și numeroase plângeri la Poliție” titrează presa.

Ministerul de interne are la dispoziție legea 246/2021 pentru a evita asemenea evenimente, însă programează ca „proiect pilot” introducerea acestor brățări abia din martie 2022 până în decembrie 2025. Sunt atâtea țări în care acest sistem de supraveghere și-a dovedit eficiența, iar în România nu se iau măsuri deloc, chiar nici în condițiile în care există asemenea echipamente donate de Spania! www.aurteaude.ro #dreptatepentruromania” , a scris deputatul AUR, Gianina Șerban, pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button