Internațional

Franța: Intrarea în mall se va face doar cu permisul de sănătate sau în baza unui test negativ

Noi restricții în Franța pentru persoanele care refuză să se vaccineze. Astfel, potrivit unor noi reglementării, persoanele care vor să meargă la mall-urile din Paris sau în alte centre de vânzare cu amănuntul din sudul ţării vor trebui să prezinte la intrare permisul de sănătate sau rezultatul negativ al testului Covid.

Cerinţa de a arăta dovada vaccinării sau a unui test negativ se aplică tuturor mallurilor cu o suprafaţă mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a Covid-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămân. Guvernul încearcă astfel să îi forțeze pe oameni să se vaccineze, în ciuda valului de proteste, scrie Reuters.

Măsura va afecta în principal centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării – care are o rată de incidenţă mai mare – dar, în urma unei decizii a prefecturii regionale din weekend, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000.

Back to top button