Politică

Florin Cîțu a fost întrebat dacă a consumat droguri, dar nu a vrut să răspundă

Premierul Florin Cîțu a încercat să lămurească câteva aspecte legate de scandalurile provocate de apariția dosarelor din Statele Unite ale Americii în care apare numele său. Prim-ministrul României a fost întrebat dacă a consumat droguri vreodată, având în vedere  dosarul privind conducerea unui autovehicul nu specifică dacă a fost sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Acesta nu a vrut să răspundă la întrebare, schimbând subiectul.

Premierul Florin Cîțu a comentat informațiile apărute în weekend, despre faptul că, tot în SUA, a fost chemat în instanță pentru o datorie de aproape 7.000 de dolari de pe un card deschis la Maryland Național Bank.

“S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine voia să mă găsească în 2009, dacă era ceva. Dar, repet, realitatea juridică e că acel dosar a fost respins. Eu am încredere în justiția din Statele Unite”, a fost singurul răspuns al lui Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă a consumat vreodată droguri și pentru ce a fost totuși luat acel împrumut de 7.000 de dolari.

Repet, acel dosar a fost respins de o instanță americană. Vă mulțumesc mult de tot”, a spus premierul, după care a plecat din fața jurnaliștilor.

Întrebarea referitoare la consumul de droguri este posibil să fi venit pentru că în legislația americană este sancționată fapta conducerii unui vehicul după ce șoferul a consumat băuturi alcoolice, narcotice, hipnotice sau de altă natură, sau o combinaţie de astfel de substanţe. În orice caz, premierul a refuzat să atingă în orice fel subiectul.

Back to top button