Politică

Stelian Ion, ministrul care vrea desființarea SIIJ, se teme de o posibilă remaniere

Ministrul Justiției, Stelian Ion, se teme de o posibilă remaniere. El a precizat că există o strategie în actuala coaliție de guvernare de a pune frână ministerelor conduse de USR PLUS, în ciuda rezultatelor obținute.

„Eu am observat un fel de strategie, aşa… Am observat la mai multe ministere, nu doar la Ministerul Justiţiei, că s-a tras uneori frâna de mână, fără să se observe foarte evident şi de aceea cred că e foarte importat să explicăm oamenilor ce avem de gând să facem, ce proiecte sunt, care sunt gata, care nu sunt gata, dacă nu sunt gata de ce nu sunt gata.

În ciuda faptului că unii şi-ar dori, probabil, remanierea unora dintre miniştrii USR-PLUS, lucrul ăsta nu o să se întâmple, nu o să se întâmple aşa uşor cum şi-ar dori acele persoane, pentru că este vorba de o coaliţie şi coaliţia are nevoie de sprijin şi sprijinul s-a dat inclusiv prin votul USR-PLUS în Parlament. (…) Trebuie găsite rezolvările, dar dacă vorbim despre justiţie, rezolvările nu vin numai de la ministrul justiţiei (..) Este nevoie şi de implicarea tuturor liderilor politici, pentru că domeniul justiţiei este unul important nu doar pentru Ministerul Justiţiei, este important pentru România”, a adăugat Stelian Ion.

Întrebat la care ministere se referă atunci când susţine că la unele ministere s-a „tras frâna de mână”, Stelian Ion a dat exemplul miniştrilor Cătălin Drulă de la Transporturi sau Cristian Ghinea, de la Investiţii şi Fonduri Europene, despre care spune că îşi desfăşoară activitatea cu rezultate vizibile, dar care primesc „atacuri” sau „unele comentarii”.

Eu sunt foarte convins că lucrurile nu vor sta aşa cum doresc unii. Probabil există nişte calcule politice care şi-ar dori USR-PLUS în afara guvernării. Nu. Nu va ieşi din această guvernare. Soluţia este această coaliţie: USR PLUS – PNL – UDMR, trebuie să facem un efort suplimentar să găsim acea cale de a lucra mai bine în echipă”, a mai spus ministrul.

Back to top button