Politică

Sorin Cîmpeanu a cerut Universității de Științe Agronomice să îi verifice teza de doctorat pe care a ținut-o ascunsă până acum

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Universității de Științe Agronomice să îi verifice teza de doctorat pe care a ținut-o ascunsă până acum pentru a a se asigura că nu a plagiat. În acest sens, potrivit unei declarații, el a cerut USAMV București să continue demersul prin transmiterea tezei de doctorat către CNATDCU, în așa fel încât să fie posibilă analiza și la acest nivel de către experții CNATDCU din comisia de specialitate.

Anunțul vine în contextul în care, la începutul lui august, Sorin Cîmpeanu le-a cerut universităților, în cadrul unei conferințe de presă, să realizeze „într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. El a făcut cererea după ce a anunțat că nu va mai modifica regulamentul și metodologia CNATDCU.

„Considerând că un decident responsabil nu poate promova decizii pe care nu le poate susține prin exemplul personal, vineri, 13 august, am sesizat Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București cu solicitarea de analiză/verificare a conformității propriei teze de doctorat (susținută acum 21 de ani în cadrul USAMV București), inclusiv prin raportare la analiza întregii activități științifice (începând cu anul 1988/anul III de facultate), așa cum este prezentată în lista de lucrări științifice, disponibilă public pe site-ul usamv.ro.

De asemenea, am solicitat ca USAMV București să continue demersul prin transmiterea tezei de doctorat către CNATDCU, în așa fel încât să fie posibilă analiza și la acest nivel de către experții CNATDCU din comisia de specialitate”, a precizat Cîmpeanu.

Back to top button