Internațional

Reuniune de urgență a NATO în urma atacului blitzkrieg realizat de talibani în Afganistan

Secretarul general al NATO a convocat pentru vineri o ședință urgentă cu reprezentanții statelor membre pe tema crizei din Afganistan, unde talibanii desfășoară o ofensivă rapidă și au ocupat cele mai importante orașe, îndreptându-se spre capitala Kabul.

Secretarul general Jens Stoltenberg (foto) va conduce discuțiile ce se vor concentra pe planificarea evacuării din Afganistan a cetățenilor din statele NATO, potrivit sursei citate.

SUA și Marea Britanie au mobilizat deja mii de soldați pentru a organiza evacuarea propriilor cetățeni din Afganistan. Zeci de mii de localnici s-au refugiat din calea talibanilor și se adăpostesc în Kabul, unde, potrivit BBC, dorm pe străzi.

Decizia de convocare a unei ședințe NATO vine după ce talibanii au capturat vineri Kandahar, al doilea cel mai mare oraș, la capătul unei ofensive-blitz de doar opt zile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button