Politică

Cîțu a consumat alcool și droguri! Ce înseamnă DUI și OWI pentru care premierul a stat la închisoare

Premierul Florin Cîțu susține că a făcut închisoare în urma DUI, iar pe site-ul curții din Iowa apare OWI. În acel stat, termenul oficial pentru a „conduce sub influența – DUI” (alcool sau droguri n.r.) este OWI (operating while intoxicated). Practic, este vorba despre conducerea unui vehicul cu motor sub influența unui anumit procent de alcool în sânge, sub influența drogurilor sau o combinație a acestora două. În cazul său apare OWI, adică premierul Florin Cîțu a consumat alcool și droguri.

Iowa impune pedepse minime obligatorii pentru condamnările OWI, conform dui.drivinglaws.org. Sancțiunile sunt în funcție de abaterile OWI anterioare. În cazul premierului, ar fi vorba despre prima.

Așadar, la prima abatere, o persoană stă la închisoare între 48 de ore și un an, plătește o amendă de 625-1250 dolari și are suspendat permisul de la 180 de zile (dacă acceptă să i se facă testare chimică), până la 1 an (dacă refuză sau are condamnări anterioare).

Toți cei care au fost condamnați pentru OWI trebuie să treacă printr-o evaluare a abuzului de substanțe și un tratament recomandat.

Legea din Iowa impune, de asemenea, urmarea unui curs pentru șoferii care au consumat alcool și, în unele cazuri, să urmeze un program de prevenire a abuzului de substanțe.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button