Social

Caniculă şi disconfort termic, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei

Meteorologii anunţă, joi, caniculă şi disconfort termic, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate armosferică în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în nordul Munteniei.

Potrivit ANM, de la ora 13.00 până la ora 23.00, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat şi local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade.

”Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creştere în vest şi în sud, apoi şi în restul ţării”, anunţă ANM.

De asemenea, a fost emis cod galben, în intervalul 13.00 – 23.00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în nordul Munteniei.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 25…40 l/mp”, anunţă ANM.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul şi sudul Munteniei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button