Internațional

Ungaria aplică restricții asupra cărților LGBTQ+

Autoritățile maghiare au ordonat comercianților să împacheteze cărțile pentru copii care prezintă homosexualitatea într-o lumină favorabilă astfel încât coperțile să nu fie vizibile – o decizie care reaprinde lupta guvernului Orban cu activiștii pentru drepturile omului și cu Uniunea Europeană.

Decretul publicat vineri interzice comercianților să vândă reviste sau cărți care conțin elemente explicit sexuale sau care prezintă povești legate de schimbarea de gen pe o rază de 200 de metri distanță față de școli sau biserici. Legea interzice și afișarea produselor care conțin personaje cu gen diferit față de cel primit de la naștere.

Deciziile vin la o lună după ce legea anti-LGBT, care interzice promovarea homosexualității și schimbării de gen în școli, a intrat în vigoare. Noul decret va fi urmat de alte reguli care vor ajuta la impunerea directivelor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button