Social

Ioana Mihăilă are în plan să ofere bonuri de masă celor care se vaccinează: Suntem la începutul valului 4. Vaccinați-vă, dacă nu vreți să ajungeți la spital

Ioana Mihăilă are în plan să ofere bonuri de masă celor care se vaccinează: Suntem la începutul valului 4. Vaccinați-vă, dacă nu vreți să ajungeți la spital.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că există un plan de măsuri care prevede recompense pentru cei care se vaccinează. Ea a subliniat că vaccinul este singura soluție care ne protejează de cazurile grave, chiar la o infecţie cu tulpina Delta.

Evident că numărul de cazuri creşte şi, la fiecare val, observarea acestei pante ascendente ne arată că este un început de val patru. Foarte important este că acum, pentru prima dată faţă de cele trei valuri anterioare, pregătirea aceasta ţine de sistemul sanitar, dar ţine foarte mult de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Trebuie să înţelegem că, dacă ne vaccinăm, riscul nostru de a merge şi de a ajunge să fim spitalizaţi datorită infecţiei cu COVID este extrem-extrem de redus, chiar dacă contractăm inclusiv tulpina Delta”, a precizat Mihăilă, întrebată pe această temă, după ce a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Ea a adăugat că nu este vorba doar de responsabilitate faţă de sănătatea fiecărei persoane, ci şi faţă de cei din jur.

Orice pat ocupat de un pacient COVID în spitale ia locul unui pat pentru un pacient cronic care necesită, de exemplu, evaluare sau tratament. E important să nu ajungem în spitale şi pentru asta e important să ne vaccinăm”, a subliniat Mihăilă.

Back to top button