Politică

Stelian Ion se pregătește de plecare. Iohannis nu îl mai vrea

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, astăzi, la RFI, că simte o mare presiune asupra sa, în ceea ce privește desființarea SIIJ (Secția pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție). Cu toate astea, ministrul spune că nu „ține cu dinții” de funcție, așadar nu are de gând să facă niciun compromis, atunci când vine vorba despre îndeplinirea obiectivelor propuse, indiferent de consecințele ulterioare. Președintele Klaus Iohannis nu îl mai vrea pe Stelian Ion în funcția de ministru al Justiției și deja apar semne că acesta bagajele și se pregătește de plecare.

Stelian Ion: „Aş putea spune că simt presiunea asta, dar avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să am această funcţie, să deţin această funcţie”

Așadar, ministrul USR PLUS al Justiției, Stelian Ion, a insistat că nu are de gând să facă compromisuri doar de dragul de a fi păstrat în funcție. „Deci, sunt foarte relaxat din punctul ăsta de vedere. Oricâte discuţii vor fi pe tema asta, voi face exact ce îmi dictează conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru justiţie. De aceea am intrat şi în politică, de aceea am mers şi pe 10 august alături de diaspora în piaţă, de aceea am ieşit şi la Ordonanţa 13. Am ieşit pentru nişte principii şi sunt foarte ferm în poziţia pe care o am, alături de colegii mei din USR PLUS”, a adăugat Stelian Ion, potrivit sursei citate anterior.

Controversele au început odată cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis, cele de săptămâna trecută. Președintele spunea, la vremea respectivă, că este nemulțumit de unele reforme ale coaliției de guvernare, sugerând că cele adoptate de Ministerul Justiției ar face, de asemenea, obiectul nemulțumirii. „Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze”, spunea președintele Klaus Iohannis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button