Politică

Muraru, comisarul de tip sovietic dictează, Cîțu și schiorul de la Cotroceni execută

La capitolul mari eșecuri ale Administrației Iohannis se adaugă recent clasarea pe locul 46 la Olimpiada de la Tokio, în clasamentul pe medalii, după ce la Rio, România a obținut cel mai dezastruos loc din istoria olimpismului românesc. Ce a mai pus la cale ”Guvernul meu”?, relatează România Liberă.

Biciclistul și schiorul de duminică, președintele Klaus Iohannis, este considerat, de cei din domeniu, ”groparul sportului românesc.” Nu l-au interesat memoriile campionilor și încercările multi-medalatului Cristian Gațu să revitalizeze mișcarea sportivă românească. În cele două mandate ale sale, nu a făcut decât poză de sportiv, în realitate fiind dezinteresat de performanțe. Pentru el, conceptul de ”soft power” nu există. În goana de a impune progresismul ca stare de război între grupurile sociale românești și de a aduce irelevanța în tot ce ține de elite, Klaus Iohannis perpetuează condiția de națiune de mâna a treia.

În tot ceea ce face, demonstrează că are o misiune în declasificare a noastră din orice clasamente ale lumii. A creat un program #România educată, plin de truisme, epatând de neologisme, ce nu-l angajează, dar nici nu-l deprimă, doar pentru a trage o bifă că a lucrat și el ceva. ”România lucrului bine făcut” nu a rămas decât un slogan care a ascuns dezinteresul emancipării națiunii române.

Misiunea lui Iohannis: îngroparea medaliilor olimpice

Vă mai întrebați de ce a lipsit de la Ziua Imnului Național, de ce face doar paradă cu simbolurile naționale, de ce recurge la însăilări de formă, fără conținut? E pentru că mandatele sale sunt pentru punerea în genunchi a unei națiuni altă dată eroică. Mai are rost să ne amintim de Olimpiada de la Los Angeles, când delegația sportivilor români a fost primită în urale de milioane de suporteri americani și în final aplaudată pentru locul 2, după SUA, în clasamentul pe medalii? Lingătorii de clanțe ar spune că atunci Nicolae Ceaușescu a avut ambiția de a da cu flit Uniunii Sovietice și întregului bloc comunist din Europa de Est. 20 de medalii de aur, față de 17 ale Germaniei de Vest.

La Tokio, o medalie de aur și trei de argint

Acum, la Tokio, România, cu o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş), şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), s-a clasat pe locul 46. Nimeni nu răspunde pentru catastrofala situație a sportului românesc. Alocăm doar 0,1% din PIB  și ne mirăm de ce avem cele mai slabe performanțe din istorie.

Vor să introducă îngenucherile BLM?

Pentru că toate sunt „excepționale” în mișcarea sportivă și laurii sunt doar ai sportivilor ce și-au depășit condiția de înfrânți, ”Guvernul meu” pregătește modificarea Legii Sportului, printr-un proiect de ordonanță de urgență, pentru înființarea unei noi comisii care să vegheze ca la manifestările sportive să nu apară manifestări de rasism, discriminare și violență pe motive de rasism și discriminare. Doar asta lipsea sportului românesc?

Comisia Națională privind Siguranța și Securitatea la evenimentele sportive va avea ca membri reprezentanți ai Guvernului, ai federațiilor sportive, direcții județene și ai ONG-urilor cu activități din domeniu, conform documentului ce urmează să primească avizele de specialitate.

Comisarul progresismului e mereu servit cu de toate

Ideea a fost a comisarului progresismului, Alexandru Muraru, fratele geamăn al ambasadorului desemnat pentru Washington, care este și reprezentantul special al guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei. În guvernul Cîțu, la fel ca în cel al lui Groza de după alungarea Regelui, există un comisar al unei puteri străine. Acesta impune orice. Pentru premier, voința comisarului e lege. Exact ca în anii sovietizării României.

Se vor infiltra băieții cu ochi albaștri și prin galerii?

Oare mai trebuie să ne lămurim cum va acționa comisia ca să nu apară manifestări de rasism? Va angaja turnători din galerii care să sifoneze cine a inițiat mesajele neconforme corectitudinii politice? Noii comisari ai ordinii progresiste se vor deghiza în suporteri și vor aresta pe cei care strigă: “cioroiule”? Reprezentanții Comisiei arbitrare de pedepsire a galeriilor se vor instrui prin Ferentari, unde nu vor auzi cuvântul internaționalist, rom, ci doar pe cel neaoș de țigan?

Nu există un modelul românesc de performanță

Legea sporturilor ar fi trebuit schimbată din rădăcini. În zadar a promis Eduard Novak, actualul ministru al domeniului greu încercat, că va aduce modelul din Ungaria, țară în care guvernul lui Viktor Orban a stabilit care sunt principalele trei sporturi de importanță națională și a scutit de impozite firmele care sponsorizează aceste entități. Nici modelul olandez, în care guvernul și firmele și-au dat mâna, pentru a stimula performanțele sportive, nu e luat în seamă. Novak e la dispoziția lui Muraru, noul comisar al corectitudinii politice. Un Papălapte. Și ungur pe deasupra. 

Back to top button