Politică

Limba de lemn a lui Iohannis. După ce ne-au tăiat pădurile și vor să ne împuște urșii, politicienii cer măsuri pentru a stopa schimbările climatice

Limba de lemn a lui Iohannis. După ce ne-au tăiat pădurile și vor să ne împuște urșii, politicienii cer măsuri pentru a stopa schimbările climatice. Președintele Iohannis a afirmat, în urma raportului publicat luni de ONU cu privire la schimbările climatice, că acesta este un „semnal de alarmă pentru noi toţi” şi că „este nevoie să acţionăm ferm, coordonat la nivel naţional, european şi internaţional, pentru a implementa politici publice adecvate”.

Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi! Magnitudinea, precum şi ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acţiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii şi măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora. Este nevoie să acţionăm ferm, coordonat la nivel naţional, european şi internaţional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare!”, a scris Klaus Iohannis, luni pe Facebook.

Grupul interguvernamental de experţi al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activităţii umane (IPCC) a publicat cel mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, catalogat drept „Cod roşu pentru umanitate”.

Conform experţilor ONU în domeniul climei, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie” în curând.

Back to top button