Politică

Sorin Cîmpeanu: Cabinetele școlare ar putea deveni centre de vaccinare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că școala va începe în septembrie cu prezentă fizică, însă totul depinde de evoluția pandemiei. El a mai spus că în caz de necesitate, cabinetele școlare ar putea deveni centre de vaccinare.

„Școala va începe cu prezenţă fizică. Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit, o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi, având în vedere respectarea regulilor, am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii. Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome, vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la  procesul de  învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

Odată cu începerea noului an școlar, cabinetele medicale ale școlilor ar putea funcționa ca centre de vaccinare pentru elevi, părinți și bunici, a precizat ministrul educației. Până atunci, în cursul lunii august, Ministerul Educației va susține vaccinarea nu doar pentru elevi și cadrele didactice, dar și pentru elevi și bunici în centrele care sunt disponibile, pentru a asigura, la începutul lunii septembrie, un anumit grad de imunitate în școli.

Back to top button