Politică

Guvernul Cîțu distruge turismul românesc: Mamaia, părăsită de turiști din cauza plajelor lărgite

În plin sezon estival, plajele din Mamaia sunt goale. Din cauza problemelor generate de extinderea lor, turiștii au ales alte stațiuni de pe litoral. Unii administratori de plajă au anunțat că își vor închide afacerile.

Imaginile filmate de Digi24 pe mai multe porțiuni ale plajelor extinse din Mamaia arată că acestea sunt aproape goale. Foarte puțini turiști au ales această stațiune, după modificările aduse în acest an. Turiștii și-au exprimat nemulțumirea încă de la începutul sezonului în legătură cu plaja lărgită de la Mamaia. Principala nemulțumire a fost legată de faptul că noile sectoare nu pot fi exploatate, așa că șezlongurile au fost așezate pe sectoarele vechi de plajă, adică la distanță de 150 – 200 de metri de apă.

Turiștii au mai reclamat că nisipul este plin de scoici, dar și că apa devine brusc prea adâncă la câțiva metri de mal. Mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, deși nu au voie să facă asta. Reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral le-au transmis să le mute înapoi și pentru că administratorii nu s-au conformat, au fost amendați.

41 dintre ei au primit sancțiuni care însumează 600.000 de lei. Totodată, autoritățile îi sfătuiesc pe turiști să nu plătească niciun leu celor care le cer bani pe șezlonguri de lângă apă și transmit că plajele noi sunt gratuite pentru toată lumea. Puși în fața atâtor probleme, administratorii de plajă și-au exprimat dezamăgirea, iar unii au anunțat că își vor închide afacerea.  În plin sezon estival, când patronatele din turism spun că litoralul este luat cu asalt de turişti, o plajă din Mamaia s-a închis din cauza plajelor lărgite.

Reprezentanţii Coco Beach Mamaia au anunţat miercuri, 4 august, că vor închide plaja închiriată de ei de la Administraţia bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). „Mulţumim tuturor celor care ne-au călcat pragul în această vară şi cu părere de rău vă anunţăm că AM ÎNCHIS înainte de terminarea sezonului”. Cei de la Coco Beach explică de ce au luat această decizie.

„Cu această ocazie multumim ABADL ( instituţia care administrează plajele de pe litoral) pentru că ne-au obligat indirect să murim la scurt timp după ce am prins viaţă în acest sezon…lărgirea plajelor şi nisipul înlocuit cu scoici ne-au condus la moarte rapidă şi sigură”.

Plajele din Mamaia şi Mamaia Nord au fost lărgite cu aproximativ 50 de hectare. Firmele care aveau închiriate porţiuni de plajă în aceste zone s-au văzut în situaţia de a-şi amplasa beach barurile şi şezlongurile la zeci de metri faţă de malul mării. Acest lucru a determinat turiştii să evite aceste locuri. 

Back to top button