ISTORIEPoliticăȘtirile 60m.RO

Dorinel Cosma, senator AUR: pe 6 august a început bătălia de la Mărășești. Nu trebuie să ne uităm istoria

În data de 6 august începea bătălia de la Mărășești, în urma căreia armata germană era oprită în înaintarea ei pe teritoriul românesc. Au urmat bătălii crunte în care românii au dovedit mult curaj, iar ostașii căzuți pe front au făcut acest lucru din dragoste față de țară.

„România a intrat în primul război mondial cu un gând clar: să aducă Ardealul și Basarabia acasă. În anul 1918 am reușit să facem acest lucru, însă bătălii grele au fost date pentru ca teritoriul locuit de români să fie liber.

În data de 6 august a început bătălia de la Mărășești, cea care avea să oprească înaintarea armatei germane. Ostașii români au luptat cu foarte mult curaj și mulți sunt cei care s-au sacrificat pentru ca astăzi românii să trăiască uniți și liberi.

Unii încearcă să ne modifice istoria, să ne spună că suntem altfel, că tot ceea ce a fost bun este în realitate rău. Există interese ca noi să ne uităm înaintașii și sacrificiul lor, să ne pierdem identitatea noastră națională.

Alianța pentru Unirea Românilor este pentru națiuni iar ostașii căzuți pe front trebuie să fie comemorați: prin sacrificiul lor avem România de astăzi.

De asemenea să nu uităm că dincolo de Prut avem peste trei milioane de români care sunt ținuți sechestrați de un regim de ocupație de o altă factură, una care încearcă să facă un fals identitar: o altă națiune decât cea română” a declarat Dorinel Cosma, senator al Alianței pentru Unirea Românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button