Politică

Comănescu(GSP) își bate joc de muncitori: Sute de angajați din Port și de pe platforme NU au primit salariile din… martie!

Președintele Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, face din nou ceea ce știe mai bine: nu își plătește angajații. În ciuda faptului că beneficiază de contracte pe bandă rulantă, oamenii săi sunt la guvernare și a înțesat ministerele Economiei și Energiei cu apropiații lui, Comănescu nu dă doi bani pe cei care, practic, îi fac companiile să lucreze: angajații.

Vorbim de aproape 1.000 de angajați, neplătiți din luna martie! Mai mult de atât, în mod ilegal, Comănescu a instituit vaccinarea obligatorie în cadrul Grupului, iar mulți angajați au demisionat din această cauză și au început o serie de procese. Unul dintre acești angajați ne-a explicat ce se întâmplă în prezent la Grup Servicii Petroliere:

„Din martie nu s-au mai primit salariile la tot grupul de 14 firme al GSP și, din ce am înțeles, vrea să bage și GSP Offshore în faliment, tocmai ca să nu mai plătească banii. Sunt aproape 1.000 de oameni. Ultimul salariu s-a dat în martie, abia acum două săptămâni s-a dat doar jumătate din salariile pe martie, deci vorbim de jumate de martie, aprilie, mai, iunie, iulie… Nu pot să spun ce sume sunt exact, sunt diferite, dar se încadrează între 3.000 și 60.000 de lei. Compania nu discută cu noi, nu îi interesează… ne tot spun că plătesc pe 15, pe 30…

Suntem și mai mulți disponibilizați pentru că nu am vrut să mă vaccinez, la GSP vaccinarea este obligatorie, ceea ce este ilegal și neconstituțional. Majoritatea celor neplătiți sunt din Port, dar și de pe platforme… Nu „discriminează” pe nimeni. Este o situație extraordinară. Pe lângă faptul că nu ne dau salariile au pus și vaccinarea obligatorie. Momentan suntem într-o serie de procese și nu detaliem, dar dacă se escaladează o să ne revoltăm”, a spus R.C.D. pentru TOMIS NEWS.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button