Politică

Demisia șefului CFR Călători, mărul discordiei dintre Cîțu și Drulă

Demisia șefului CFR, mărul discordiei dintre Cîțu și Drulă. Premierul Cîțu speră să puncteze electoral prin solicitarea de a-l demite pe actualul șef al CFR după incidentul de la Feteşti, când o noapte întreagă un tren plin cu copii a staţionat în câmp. Însă, decizia îi aparține exclusiv ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, atrage atenția USR-PLUS. În tot acest timp, singurii care au de pierdut sunt românii.

Disputa între şeful Guvernului şi ministrul Transporturilor este o continuare a relaţiei destul de reci între cei doi politicieni, în condiţiile în care, în perioada crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu, Drulă l-a numit pe Cîţu „zombie politic”, apoi a refuzat să îşi prezinte public scuzele, scrie adevărul.ro.

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a fost mesajul publicat pe Facebook de Florin Cîţu, postare care a inflamat spiritele în USR-PLUS, formaţiune care i-a răspuns prin intermediul mai multor reprezentanţi. Mesajul cel mai dur a fost cel al Cristinei Prună, vicepreşedintă a USR-PLUS, care a subliniat că demis ar fi trebuit să fie şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, din cauza eşecului obiectivului propus.

Răspunsul USR-PLUS a fost ferm. Execuţia bugetară este de 93% la Ministerul Transporturilor, iar Drulă poate singur să decidă pe cine dă afară şi pe cine menţine. „Principiile pe care funcţionez, şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost”, a declarat Drulă vineri. Surse din conducerea USR-PLUS au declarat pentru „Adevărul” că Drulă este, în momentul de faţă, ministrul cel mai bine ancorat în partid, fiind susţinut de ambele tabere din formaţiune.

Ministrul Transporturilor este considerat a fi printre puţinii care au livrat din ceea ce au promis la preluarea mandatului la Transporturi. Susţinerea din partid este evidenţiată şi de declaraţia liderului USR-PLUS Buzău, Emanuel Ungureanu, care a precizat, săptămâna trecută, că o eventuală demitere a lui Drulă ar echivala cu ieşirea partidului său de la guvernare.

Back to top button