Politică

AUR solicită președintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat grațierea individuală lui Matei Strugurel

Alianța pentru Unirea Românilor face apel la preşedintele Klaus Iohannis să-l graţieze „neîntârziat” pe Matei Strugurel, și cer Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz.

Buzoianul Matei Strugurel este primul român condamnat la un an de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, anul trecut, după ce a fugit dintr-un container izolator din curtea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău unde se afla în aşteptarea testului PCR pentru Covid 19, va merge la închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelul formulat de acesta şi, astfel, decizia de condamnare la un an de închisoare cu executare, dictată iniţial de Judecătoria Buzău, rămâne definitivă.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. Totodată, el este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

AUR cere președintelui Klaus Iohannis să îl grațieze neîntârziat

„AUR solicită președintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat grațierea individuală lui Matei Strugurel. Matei Strugurel, cetățean român cu handicap psihic, care, până la vârsta de 21 de ani, a fost în grija statului, a fugit din spital înainte ca medicii să afle rezultatul testului COVID. Testul era negativ. Matei declarase că i-a fost frică să nu ia COVID din spital, el fiind și bolnav de TBC.

Procurorii i-au deschis dosar penal, iar tânărul a fost condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. AUR cere CSM, prin Inspecția Judiciară, să verifice ce s-a întâmplat în acest caz halucinant. Totodată, atragem atenția că este nevoie de o reformă reală a sistemului judiciar, care să facă dreptate pentru România și pentru români.”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button