Politică

SONDAJ. AUR al doilea partid din ROMÂNIA după PSD. PNL și USR s-au prăbușit

Un sondaj online realizat de către portalul Political.RO arată că la momentul de față PSD este primul partid din România, urmat de AUR și, la mare distanță de către PNL și USR.

Sondajul este unul online, realizat în toată România, iar la sondaj au răspuns până la acest moment 1.104 de persoane.

Conform sondajului realizat de POLITICAL.RO peste 43% dintre români ar alege la acest moment PSD și 22% ar pune ștampila de AUR.

Partidele aflate la guvernare, respectiv PNL și USR s-au prăbușit în sondajele de opinie la 13%, respectiv 6%.

  • PSD (43%, 471 Votes)
  • AUR (22%, 242 Votes)
  • PNL (12%, 137 Votes)
  • alt partid politic (8%, 91 Votes)
  • USR (6%, 70 Votes)
  • nu voi merge la vot (6%, 64 Votes)
  • nu m-am decis (3%, 29 Votes)

Știm, cele două cifre nu par a fi reale, dar cu siguranță că ele reflectă în mod corect opțiunile de vot actuale. Degeaba se păcălesc partidele politice cu cifre eronate, false, comandate, în realitate PNL și USR se prăbușesc și USR are șanse mari să nu mai prindă un alt ciclu parlamentar fără a intra într-o alianță de dreapta cu PNL.

Cele două partide nu dispun de lideri autentici, aceeași problemă existând și la PSD. Practic partidele merg din inerție deoarece și bătălia internă slăbește încredere românilor în ele. La USR, Barna și Cioloș sunt în opoziție totală, în timp ce la PNL Cîțu și Orban se bat pentru putere.

Există și 8% persoane care nu ar alege nici unul din partidele existente și ar ștampila un partid politic care astăzi nu se află în Parlamentul de la București.

În spațiul public apar tot felul de sondaje de opinie realizate de așa-zise instituții de casă ale PNL sau PSD. Acestea modifică cifrele, deși în interiorul partidelor se cunoaște prea bine nivelul catastrofei.

Se pare că PNL și USR au pierdut mare parte din votanți, dezamăgiți de lipsa investițiilor publice și de scuzele permanente. PNL și USR spun de ce nu pot face lucruri, în loc să le facă și duc și o politică globalistă antinațională cu o puternică agendă LQGBT, care îi nemulțumește pe români.

Loviturile aplicate de PNL și USR valorilor tradiționale precum credința au un efect de bumerang și duc la pierderea încrederii electoratului în cele două partide, ambele pretins de dreapta, în realitate fără de perspectivă.

Pe de cealaltă parte PSD se consolidează în opoziție și este principalul beneficiar, impresia de partid puternic contând foarte mult în procesul de acumulare a procentelor electorale, în timp ce AUR beneficiază de un lider autentic, George Simion, care reușește să se mențină peste partid și să îl tragă în sus.

La AUR două elemente contează: faptul că nu a făcut alianță cu nici un partid politic, deși se putea duce la guvernare pentru a beneficia de accesul la fondurile publice, dar și faptul că nu a cheltuit nici un leu din subvenția publică, păstrând promisiunea făcută în perioada electorală. Cu toate acestea AUR a reușit o acumulare mai mică decât PSD, asta deși a jucat ca un real partid antisistem și de opoziție, în timp ce PSD doar a mimat opoziția.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button