Social

Cozi infernale la intrarea în țară: Dezastru complet!

Este aglomerație mare în această perioadă în vămile din vestul țării. Mii de români care lucrează în străinătate vin acasă în concediu. De cealaltă parte a graniței, sunt cei care fie pleacă în vacanță în Europa, fie se întorc, la muncă, în țările de adopție, potrivit Digi24.ro.

În Vama Nădlac, pe sensul de intrare în România, zeci de mașini așteaptă la coadă. Mulți românii care lucrează în străinătate s-au întors acasă în concediu.

„Din Munchen vin și mă duc la Alba-Iulia. De la 09:30 (aștept) și e 11:40. 7 kilometri (am parcurs)”, spune un bărbat. „În concediu, în concediu. D-apoi nu-ți mai arde de concediu când vezi așa ceva”, adaugă el.

„Din Belgia, merg la Piatra Neamț. Cred că am cel puțin 3 ore de când stau”, spune un alt șofer. „E groaznic! E nenorocire și cu căldura asta… pfff!”, exclamă tânărul.

„De două ore (stăm), exact două ore. 11:44. E greu, că este și cald! Sunt și copiii în mașină, sunt copii mici…”, se plânge o familie care așteaptă la vamă.

În ultimele 24 de ore, peste 2.500 de autoturisme au intrat în țară prin vămile Nădlac și Nădlac II.

Aglomerație a fost și pe sensul de ieșire din țară.

„Am fost în concediu și plecăm în Germania. La muncă, da”, spune un șofer.

– Cât timp ați stat la coadă? Cum avansează coada?

– Foarte greu, foarte greu.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: În acest moment, timpul de așteptare în vama Petea este de 60 de minute. Sunt 33 de grade și s-au încins și nervii șoferilor.

„Foarte aglomerat. Dezastru complet!”, spune un tânăr.

„În această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la granița cu Ungaria”, confirmă Petre Nicola, purtător de cuvânt al ITPF Arad. „A fost suplimentat personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, a precizat oficialul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button