Politică

Dan Barna vrea ca Patriarhul Daniel să se vaccineze în direct la televizor

Dan Barna afirmă că este în discuție o întâlnire cu Patriarhul Daniel pentru a sprijini campania de vaccinare. De multe ori, Dan Barna a solicitat cultelor religioase să se implice în campania de vaccinare pentru a convinge cât mai mulți oameni de beneficiile vaccinării.

Digi24 – Întrebat de moderator dacă Patriarhul ar trebui să se vaccineze la televizor în direct, Dan Barna răspunde:

Din punctul meu de vedere ar fi bine să se vacineze cât mai mulți oameni. Îmi doresc să avem un dialog, nu doar cu Patriarhul, ci și cu cât mai mulți (n.r.: cu referire la oameni, personalități și entități a căror voce contează în comunitățile lor)”, a concluzionat Dan Barna.

Liderul USR PLUS a spus luni că odată cu perspectiva intrării României „din nou într-o situație dificilă” s-ar putea „găsi și în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susținerea acestui mesaj de vaccinare”. „Vom propune măsuri mai active prin care vaccinarea să crească și în mediul rural și mic-urban, acolo unde sunt cifre foarte mici. Cred că este momentul să discutăm foarte clar și îi voi propune premierului în ședința de guvern ca, la nivelul guvernului, să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă și un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, ca partener pentru vaccinare.” El a făcut un apel la „înțelepciunea Părintelui Patriarh și a celorlalți ierarhi din cadrul Bisericii Ortodoxe” care să transmită „pe cale alternativă, la fel de credibilă cât de important este să ne vaccinăm” și a dat exemplul Greciei în care implicarea bisericii ortodoxe a dus la creșterea ratei de vaccinare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button