Politică

Anca Dragu: România, principalul exportator de carne vie din Europa

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane, în care a apreciat că un astfel de fenomen toxic nu poate fi învins decât prin forţa colectivă a statului şi a societăţii.

”România este unul dintre principalii exportatori de carne vie din Europa”, a transmis Dragu, precizând că în 2020, 77,7% dintre victimele traficului de persoane au fost femei.

”În 2020, 77,7% dintre victimele traficului de persoane au fost femei. Dintre acestea, 34,56% sunt minore, adică fetiţe, adolescente, copii abuzaţi şi exploataţi sexual, pentru cerşetorie sau furt în ţară sau peste hotare. Cu aceste cifre, România este unul dintre principalii exportatori de trafic de carne vie din Europa”, a scris, vineri, pe Facebook, Anca Dragu.

Aceasta s-a referit la modificarea legislative care a impus imprescriptibilitatea unor infracţiuni.

”Când s-au prescris faptele penale în cazul Ţăndărei şi cei 25 de inculpaţi au scăpat de sub acuzare, am simţit un val de revoltă, ca femeie şi ca mamă, şi ştiu că acest sentiment a fost generalizat în toată ţara. Mi-am dorit să mă pot implica în repararea acestei nedreptăţi. Alături de colegii de coaliţie din Parlament, am făcut un pas care elimină acest precedent dureros şi revoltător prin modificarea Codului de Procedură Penală: fapte precum traficul de persoane, traficul de minori, pornografia infantilă, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia şi tortura nu se mai pot prescrie. Lupta, însă, continua”, a mai scris Anca Dragu.

Aceasta cere tuturor să ia atitudine faţă de astfel de fapte.

”Vă îndemn şi pe dumneavoastră să luaţi atitudine şi să anunţaţi autorităţile atunci când aflaţi despre cazuri de persoane traficate. Un fenomen toxic precum traficul de persoane nu poate fi învins decât prin forţa colectivă a statului şi a societăţii”, a mai transmis Anca Dragu.

În 30 iulie este celebrate Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button