Politică

Scandalul de la CFR i-a amploare: Într-o Românie normală, directorul CFR, premierul și ministrul Transporturilor erau ”ACASĂ”

Scandalul de la CFR i-a amplaore și se cere demisia directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, a premierului Florin Cîțu, precum și a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Pentru cei care nu știu CFR în tot ansamblul său a fost tras pe linie moartă de guvernarea PNL, USR-PLUS, UDMR. Nu sunt bani de vagoane noi, investițiile sunt aproape inexistente, iar personalul calificat în mare parte a ieșit la pensie sau preferă să lucreze în Occident pe un salariu decent.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost „acasă”. Forțe politice din opoziție au reacţionat la postarea premierului pe Facbeook şi au comentat că „într-o Românie normală şi educată” acum ar fi fost acasă şi Florin Cîţu, şi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, alături de directorul CFR. 

Vizante a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.  Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: ”Vor primi când ajung la Bucureşti”.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit în noaptea de miercuri spre joi, în triajul staţiei CF Feteşti. Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, în staţia Feteşti, se afla sub influenţa alcoolului.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Druă, afirmă joi, după accidentul de la Feteşti că nimeni nu ar evoie să se joace cu siguranţa feroviară, motiv pentru care operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul nu va mai putea funcţiona. De asemenea, vor exista controale la toţi operatorii de transport. În plus, ministrul afirmă că, la rectificarea bugetară, feroviarul trebuie să fie finanţat prioritar.

Întrebat joi dacă este mulţumit de cum s-a intervenit, Florin Cîţu a precizat că nu poate să se pronunţe încă, dar, în ceea ce priveşte accidentul de la Feteşti ar trebui să se poată face ceva ca pasagerii să nu stea zeci de ore în trenuri.

„Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte”, a afirmat premierul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button