Social

Inspectorii ANPC au închis Auchan Vitan: Condiții insalubre și mâncare gătită păstrată la 35 de grade Celsius

La Auchan Vitan, comisarii ANPC au găsit produse și deficiențe care pot pune în pericol viața și sănătatea cumpărătorilor. După control, inspectorii au decis închiderea Auchan Vitan și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile, o premieră în România.

Comisarii ANPC, sub directa coordonare a președintelui ANPC, Claudiu Dolot, desfășoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile. Atât în București, cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzător, în spații neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui.

Până în acest moment, multe tone de produse au fost oprite de la comercializare, dar acțiunea este în desfășurare. Au existat și situații în care a fost intervenția Poliției pentru ca ANPC să își poată desfășura acțiunile de control.

Poziția Auchan:

”Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză, în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește si mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor.”

Back to top button