Social

Victorie mare la Tokyo: România obține argintul la canotaj patru rame

Pentru prima oară din 2008, România ia două medalii la Jocurile Olimpice în aceeași zi. Argint în proba de patru rame masculin (M4-)- Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari după aurul fetelor de la dublu vâsle.

Finală superbă făcută de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari, barca de patru rame masculin luând medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românii au fost în permanență pe podium la toate checkpointurile.

Apoi, pe ultimii 500 de metri, au depășit Marea Britanie, au ținut distanța față de italieni și au fost aproape chiar de aur, terminând imediat în spatele Australiei, cu timpul de 5:43,13. A fost a doua medalie cucerită în decurs de doar o oră de România la JO, după aurul de la dublu vâsle feminin, Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

E pentru prima oară pentru România când ia două medalii în aceeași zi la Jocurile Olimpice după ediția din 2008, Beijing, când echipajul de 8+1 feminin (canotaj) a luat bronz, iar Sandra Izbașa, aur, pe 17 august. România are, în prezent, 3 medalii la JO 2020: una de aur și două de argint.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button