Politică

USRPLUS, preia controlul total asupra Justiției: Șefi noi la DNA și DIICOT

Ministerul Justiţiei anunţă, miercuri, declanşarea procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT. Candidaturile se pot depune până în 1 septembrie.

„Este o etapă importantă pentru justiţie. DNA şi DIICOT sunt corpuri de elită în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate şi au nevoie de o conducere stabilă şi cu atribuţii complete. Este momentul să consolidăm DNA şi DIICOT, să întărim lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii organizate printr-o conducere cu autoritate şi puteri depline”, a declarant, miercuri, ministrul Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Ministrul îi îndeamnă pe toţi procurorii care îndeplinesc cerinţele să se înscrie la concurs.

„Este ocazia să se implice la nivel de funcţie de decizie şi să impună acele schimbări pe care le aşteaptă procurorii pentru a lucra în anchete penale profesioniste, imparţiale şi independente. Sunt funcţii care pot da o direcţie importantă în lupta anticorupţie şi împotriva criminalităţii. Ca ministru al Justiţiei le garantez tuturor procurorilor că sunt pe deplin independenţi, că voi respinge public orice formă de presiune asupra lor şi le voi sprijini solicitările pentru buna funcţionare a instituţiilor. Ştiu că reforma sistemului judiciar este un proces greu şi că vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori şefi integri, puternici, independenţi”, a mai transmis ministrul.

Posturile vacante pentru care este demarată selecţia sunt:

PICCJ: – Procuror Şef Secţie – Secţia de resurse umane şi documentare

DIICOT: – Procuror Şef

– Procuror Şef Adjunct

– Procuror Şef Secţie –

Secţia de combatere a infracţiunilor de terorism şi criminalităţii informatice DNA:

– Procuror Şef Adjunct

– Procuror Şef Secţie

– Secţia de combatere a corupţiei

– Procuror Şef Secţie –

Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie

– Procuror Şef Secţie

– Secţia judiciară penală

Calendarul, criteriile de organizare şi desfăşurare a selecţiei pot fi consultate pe pagina web a Ministerului. Selecţia are loc în perioada 28 iulie – 15 septembrie.  Dosarele de înscriere se pot depune până la 1 septemrie, ora 17.00, iar până în 2 septembrie, ora 24.00, se vor analiza dosarele. Candidaţii care s-au calificat vor susţine un interviu în faţa comisiei, în intervalul 6 – 9 septembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button