Politică

Gabriel Biriș: Roșia Montană va rămâne în sărăcie lucie

Introducerea Roșiei Montane pe lista UNESCO bucură pe unii și pe alții îi întristează. “Am pierdut orice șansă de a câștiga procesul intentat de GR la ICSID (unde, să nu uităm, am pierdut pentru mult mai puțin, procesul cu European Drinks). România va trebuie să plătească peste 4 mld de USD despăgubiri”, afirmă avocatul de business Gabriel Biriș, fost secretar de stat la finanțe, în guvernul Cioloș.

Primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui, a explicat în zadar autorităților că zona este monoindustrială.

“Zona va rămâne în sărăcie lucie forever. Bye Bye investiții, locuri de muncă bine plătite într-o zonă în care oamenii au trăit din totdeauna din minerit”, mai explică Biriș, în contradicție cu useriștii, foști colegi de guvernare.

“Evident, aurul, argintul si alte metale rare vor rămâne îngropate acolo – așa cum și gazul stă si va sta pe fundul Mării Negre (by the way, se mai aude ceva de modificarea legii offshore promovate de Dragnea și Vâlcov, lege care a blocat investițiile în exploatare?), pentru decenii de acum încolo, fără a putea aduce o contributie la creșterea economică a României”, conchide finanțistul, pe pagina sa de facebook, mărturisind că a fost la Roșia Montană, unde nu există niciun restaurant.

“De ce bucuria asta?”, încheie pesimist autorul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button