Social

Valeriu Gheorghiță confirmă: Din septembrie începe vaccinarea cu a treia doză

Valeriu Gheorghiță confirmă zvonurile privind administrarea unei a treia doze de vaccin. Potrivit declarațiilor, doar anumite categorii vor trebui să mai primească încă o doză de vaccin, și anume cadrele medicale, persoanele vulnerabile sau românii cu vârsta peste 65 de ani.

Există discuții în acest moment legate de administrarea rapelului, a treia doză, la persoanele care fie au risc crescut de expunere, de exemplu personalul medical și social, și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că „este foarte probabil că din septembrie să avem această decizie de a administra doza 3, practic la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric prin boală și vaccinată prin două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu doza 3, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a mai spus Gheorghiță.

Back to top button