Politică

Dan Barna: Trebuie să îi convingem pe români să se vaccineze. Vaccinul nu este un moft

Dan Barna lansează un apel către români să se vaccineze. El susține că pandemia nu a trecut, iar optimismul românilor cu privire la lunile următoare este nefondat. Vaccinul nu este un moft, ci o necesitate, a precizat vicepremierul.

El susţine că pandemia nu a trecut şi valul 4 va ajunge şi la noi în ţară.

Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim. Noi avem un optimism din asta nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Vă amintiţi cum domnul Tăriceanu explica criza din 2008. E în America, nu are nicio treabă cu noi şi după jumătate de an a fost într-o situaţie dramatică şi economia noastră. La fel este şi cu pandemia. Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne”, a afirmat Barna.

El a precizat că miza autorităţilor este de a convinge o treime din populaţie care nu este împotriva vaccinului să se vaccineze şi care până acum nu a făcut-o din diverse motive.

Cifrele arată că există trei segmente de populaţie: cei care au înţeles şi s-au vaccinat – cam 30%, încă 30% care nu sunt împotriva vaccinului, dar din diverse motive, comoditate, acces nu neapărat facil sau nu neapărat la întinsul mâinii şi încă o treime care este victima campaniilor acestora de dezinformare. Miza este să reuşim ca acest segment de mijloc, aceşti 30% care înţeleg că vaccinul e necesar şi l-ar accepta să facă acest vaccin şi asta sperăm noi să se întâmple cât mai repede tocmai pentru a nu ajunge într-un val 4 care se umple din nou spitalele. (…) Toate aceste ştiri false rostogolite din păcate şi de unii oameni politici, că acestea nu circulă singure, trebuie demontate şi este un efort pe care îl facem în fiecare zi, dar un efort pe care putem să-l facem fiecare dintre noi cei care înţelegem că ne e mai bine tuturor dacă creşte rata de vaccinare”, a mai declarat Dan Barna.

Back to top button