Politică

Ponta: Florin Cîțu va câștiga alegerile PNL

Victor Ponta este sigur că premierul va câștiga alegerile PNL și, de aceea, i-a cerut să se axeze mai mult pe guvernarea țării decât pe campania internă PNL. Fostul premier susține că politica e prinsă în capcana acestui eveniment intern al liberalilor.

Totodată, Ponta a criticat faptul că Guvernul Cîţu recurge la împrumuturi deoarece „nu rămâne nimic în ţară”, iar „mai devreme sau mai târziu, sacul acesta al împrumuturilor va avea un fund”.

Marea problemă a României este că banii pe care Guvernul îi împrumută zi de zi nu sunt bani care rămân în ţară. Alte ţări au împrumutat bani şi şi-au făcut drumuri, aeroporturi, spitale, şcoli. Cine se uită pe cifrele oficiale date de BNR şi de Eurostat arată că România împrumută foarte mulţi bani cu dobânzi mare. Ştiţi ce face cu ei? Îi dă pe produse importate din alte ţări. Cu banii ăia împrumutaţi susţinem producătorul din alte ţări din China, Turcia, Ungaria sau Polonia.

Cea mai proastă soluţie e să te împrumuţi cu bani şi să nu rămâi cu ceva după banii ăia. Nu rămâne nimic în ţară. Va fi peste 50%. La un moment dat, că nu vor mai fi bani pentru pensii, salarii. Nici anul ăsta nu s-au mărit. Va fi foarte greu să le plăteşti pe cele din acest moment la valoarea actuală dacă nu reuşeşti să găseşti o soluţie de repornire a economiei”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Back to top button