Internațional

Aproximativ 200 de manifestanţi au pătruns în sediul unei primării din Franța. Aceștia cer demisia lui Macron

Potrivit Prefecturii regiunii Savoie, aproximativ 200 de manifestanţi au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei din Chambéry, este un orăşel situat în apropiere de Grenoble.

Manifestanţii strigau „Nu certificatului sanitar!” şi „Macron, demisia!”. Unii protestatari chiar au dat jos portretele lui Emmanuel Macron. După aproximativ 15 minute, manifestanţii au părăsit sediul Primăriei şi s-au îndreptat spre sediul Prefecturii şi spre spital. Primăria din Chambéry a denunţat un „act intolerabil”, argumentând că autorităţile locale „nu au prerogative în materie de politici sanitare, care sunt stabilite de conducerea statului”.

În ultima săptămână, în Franța a avut loc o serie de proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron, și anume de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoanele vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19. Deciziile date au generat dispute politice şi juridice. Pe fondul protestelor masive, Guvernul Franţei a anunţat miercuri că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

Back to top button