PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion: Premierul Cîțu pune campania electorală mai presus de dezastrele produse de inundanții în Apuseni

George Simion îl acuză pe Florin Cîțu că pune campania electorală pentru PNL mai presus de dezastrele produse de inundanțiile din Apuseni și de dramele pe care le trăiesc oamenii din zonele afectate de căderile masive de precipitații.

Liderul AUR l-a criticat pe actualul premier că a fost de-abia după trei zile la Roșia Montană, unde au avut loc inundații și că ignoră probleme grave generate de defrișările pădurilor. George Simion a tras un semnal de alarmă cu privire la clasarea dosarului de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

„A fost după trei zile în zona Roșia Montană unde au loc aceste inundații. Nu știu dacă nu a fost să vadă care e potențialul zonei pentru că a insistat foarte mult domnul Cîțu cu proiectul de la Roșia Montană în ultima lună să nu se includă în patrimoniul UNESCO. Știm că avem aur acolo care trebuie dat către canadieni, se vede mult efectul în acest moment, dar nu se vede cauza acestor inundații. Pentru că avem inundații, avem alunecări de teren, avem urși care coboară către localități, dar nu observăm că pădurile României sunt tăiate.

Avem un ministru al mediului, Tanczos Barna, care a transmis la Bruxelles că noi nu avem nicio problemă aici cu pădurile, că le menținem într-o siguranță sporită față de alte țări europene. Dar, din cauza tăierii pădurilor și urșii coboară în localități, avem și aceste inundații și dacă, Doamne ferește, aveam un lac de cianură în cei patru munți care trebuiau dinamitați la Roșia Montană, vă dați seama ce dezastru ar fi fost în toată țara„, a declarat Simion.

Back to top button