Politică

Cozmin Gușă cere arestarea premierului Cîțu pentru achiziția uriașă de vaccinuri. 2 miliarde de euro, furate din bugetul de stat

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că premierul Florin Cîțu ar trebui arestat pentru achiziția uriașă de vaccinuri, mult peste necesarul României.

„Cine din statul român va cere arestarea lui Cîțu pentru cele 2 miliarde de euro cheltuite ilegal pentru 120 de milioane de doze de vaccin? Nazare n-a vrut să semneze, banii s-au dat parțial către big pharma, vaccinurile vor expira oricum nefolosite, pentru că altfel România ar trebui să vaccineze lunar fiecare român din jumătatea ce acceptă vaccinul. SRI-ule, DNA-ule, e cineva de pază?!”, scrie Gușă pe Facebook.

Doar câteva mii de români se mai imunizează zilnic şi vindem sau donăm sute de mii de vacinuri. Cu toate acestea, România vrea să cumpere în total 120 de milioane de doze. Ne-ar ajunge în următorii şase ani pentru 16 milioane de oameni. Şeful Guvernului spune că sunt doar comandate, nu înseamnă că am dat deja şi banii.

Coincidenţă sau nu, fostul ministru de Finanţe Alexandru Nazare a fost demis chiar după ce s-a opus achiziţiei unei asemenea cantităţi.

„Am formulat observații și când spun că am formulat observaţii înseamnă că mi-am exprimat rezervele faţă de acest aspect în Guvern. Rezerve față de necesitate, faţă de modul de lucru și așa mai departe, sunt observații pe care le-am formulat la momentul respectiv, când au avut loc aceste discuții”, a declarat Nazare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button