Prima Pagină

Coaliția președintelui Iohannis se distrează pe banii cetățenilor

Coaliția de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR la ordinul președintelui Iohannis devine pe si ce trece o bătaie de joc la adresa cetățeanului și a instituțiilor statului. În loc să creeze stabilitate și să rezolve problemele pentru care au fost puși în funcții, membrii ”guvernului meu” s-au lansat într-un circ mediatic și își dau cu părerea pe diverse subiecte.

Bineînțeles, ideile sunt care mai de care mai aberante și inutile, la fel ca și activitatea lor parlamentară. În ultimele zile s-au făcut remarcați Rareș Bogdan, Iulian Bulai, ministrul zero al fondurilor europene Cristian Ghinea și Stelian Ion vs UDMR pe tema problemelor din justiție.

Acești politicieni sunt extrem de preocupați de organizarea unui spectacol grotesc la nivel mediatic, în timp ce PNRR aprobat România nu are, celebra secție specială nu a fost desființată din cauza incompetenței ministrului Justiției Stelian Ion, Rareș Bogdan vrea un minister al Transporturilor Interne, iar Bulai de la USR vrea desființarea ministerului de Interne. Între timp, ca notă abstractă, UDMR e foarte preocupat de uciderea urșilor colportând în spațiul public tot felul de declarații care mai de care mai belicoase.

1. Batistuță de la PNL, Rareş Bogdan, spune că poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne, „adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”, care să fie condus de către actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor.

2. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a reacționat după atacul lui Rareș Bogdan, care a susținut că dacă ar fi fost Marcel Boloş ministru România avea deja semnat PNRR la Bruxelles. „Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos”, este replica lui Ghinea.

3. Florin Cîțu își face campanie electorală pe banii românilor și împreună cu Iohannis îl denigrează pe Ludovic Orban. Nea Sică mandolină a dat cu oiștea-n gard și a ajuns ciuca bătăilor în partid. Totuși, băieții șmecheri din PDL vor să fure și sigla PNL, oricum ei au furat tot ce se putea fura din România atât cu Băsescu la putere, cât și cu Iohannis.

4. Deputatul Iulian Bulai vrea desfiinţarea MAI: „Nu se mai justifică”. „Ţara are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale”, spune, într-o postare pe Facebook, deputatul Iulian Bulai. Demnitarul este de părere că acest lucru ar fi posibil prin comasarea mai multor ministere.

În urma acestor baliverne apărute în spațiul public EUROPOL le atrage atenția parlamentarilor loviți de caniculă să treacă la lucruri mai serioase.

„Polițiștii sindicaliști se arată indignați de propunerea unui parlamentar român. Este vorba despre Iulian Bulai, de la USR-PLUS, care propune desființarea Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Interne trebuie desființat Aceasta este propunerea unui parlamentar în căutare de vizibilitate, dar cu o totală lipsă de viziune. Din punctul acestuia de vedere, Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică și ar trebui preluat de Ministerul Dezvoltării.

Ei bine, temperaturile caniculare fac ravagii în rândul parlamentarilor, care vin cu idei care mai de care mai inovatoare, însă nu am văzut din partea acestora vreo propunere cu privire la deficitul excesiv de personal din MAI, la subfinantarea acestui minister sau la legislația incidentă polițiștilor care trebuie modificată.

Jocurile de culise din coaliția aflată la guvernare, unde sunt tot felul de propuneri închipuite cu privire la unificarea Ministerului Transporturilor cu MAI sau la desființarea MAI și preluarea acestuia de către Ministerul Dezvoltării, nu fac decât să diminueze autoritatea polițistului, prin pierderea identității celei mai importante instituții„, au spus reprezentanții EUROPOL, pe pagina lor de Facebook.

Back to top button