CONSTRUCȚIIȘtirile 60m.RO

PREȚURILE la locuințe au explodat după creșterea costurilor cu manopera și la materiale de construcții

Constructorii acuză înțelegeri suspecte cu privire la creșterea excesivă a prețurilor materialelor de construcții, însă acest lucru nu se întâmplă doar în România ci în tot spațiul european. Specialiștii vorbesc de înțelegeri regionale de tip cartel, care afectează întreagă Uniunea Europeană.

Producătorii pun acest lucru pe seama crizei pandemice care a limitat circulația de mișcare, deci inclusiv a materialelor de construcții: ACUM totul este mai scump.

Este de așteptat ca să crească costul locuințelor în perioada următoare, creșterile fiind unele semnificative. Este de așteptat ca acestea să fie și de peste 30%, adică ceea ce cumpărai cu 100.000 de euro să nu mai poți lua nici cu 130.000 de euro. Pe moment mai există stocuri de locuințe la prețuri mai scăzute datorită faptului că ele au fost construite anul trecut, însă acest lucru nu se va putea menține pe termen lung, este vorba doar despre inerție.

Așa că dacă dorești să iei o casă va trebui să te gândești rapid deoarece în curând s-ar putea să nu mai fii eligibil.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button