Social

Drulă modernizează 40 de km de cale ferată, în timp infrastructura este la pământ. Trenurile de pe ruta Craiova – București au fost blocate în câmp două ore

În timp ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța cu surle și trâmbițe modernizarea a 40 de km de cale ferată între Buzău şi Făurei astfel încât să se poată circula cu 120km/h, trenurile de pe ruta Craiova – București au fost blocate în câmp mai bine de două ore din cauza unor probleme la instalația de ghidare și sistemele de semnalizare.

Potrivit Digi24, trenurile au staționat din cauza unor probleme la sistemele de semnalizare de la Vidra și Bucureștii noi. Problema din București a fost rezolvată, au transmis reprezentanții CFR,  rămâne însă o problemă la instalația de centralizare electronică ce permite circulația trenurilor în sistem automat la Videle. Aproximativ zece trenuri circulă acolo la cale liberă, ceea ce înseamnă că trebuie să se aștepte unele pe altele pentru a vedea dacă au cale liberă.

Circulaţia trenurilor, pe relaţiile Videle – Ciolpani şi Videle – Zăvestreni se desfăşoară la această oră sub îndrumarea personalului feroviar de specialitate, în termeni feroviari „la cale liberă”, din cauza unui deranjament înregistrat la instalaţia de centralizare electronică, din staţia Videle. Trenurile circulă alternativ, din ambele sensuri, după verificarea, de către personalul feroviar, a fiecărui parcurs”, explică reprezentanţii CFR SA.

Zece trenuri de călători vor circula, până la remedierea deranjamentului, la cale liberă pe cele două segmente de cale ferată menţionate.

Back to top button