PoliticăȘtirile 60m.RO

URS PLUS și PNL ne amenință cu vaccinarea obligatorie la ordinul Comisiei Europene

URS PLUS și PNL ne amenință cu vaccinarea obligatorie la ordinul Comisiei Europene, în contextul în care Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat că România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii.

Comisarul european urmează să vină la București, unde va avea o întrevedere cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi va efectua o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti. Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, discuţiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România, precum şi pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul Uniunii Europene a sănătăţii.

UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România„, a declarat Stella Kyriakides, potrivit comunicatului de presă.

Back to top button