PoliticăȘtirile 60m.RO

Sondajele confirmă: Românii s-au săturat de USRPLUS. Este în coada clasamentului ca intenție de vot

USR PLUS este în coda clasamentului ca intenție de vot, arată cel mai recent sondaj realizat de INSCOP Research. În luna iunie 2021, cifrele arătau în felul următor: PSD 30, 2%, PNL 26, 6%, AUR 14, 2 la sută, iar USR PLUS 13,2 %.

USR PLUS și PNL, cele două partide aflat la guvernare înregistrează un scor dezastruos. După cum explică și directorul INSCOP Research, în mod normal, acestea ar fi trebuit să aibă scoruri mai mari decât cele obținute în alegeri:

În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decat cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intentie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni. Explicațiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activitatii guvernamentale.

La momentul actual, USR-PLUS are o intenţie de vot de 13,2 % (iunie 2021), cu un procent mai puţin decât AUR, care are 14,2% intenţie de vot. USR-PLUS a reuşit să mai recupereze din diferenţa din mai 2021, când AUR era cotat cu 15,4% intenţie de vot, iar USR-PLUS doar 11,3%. USR-PLUS s-a mai aflat la un nivel atât de scăzut tocmai în martie 2020, când avea 10,2% intenţie de vot. Şi AUR este în scădere de la începutul anului, în februarie 2021 având 16,7% intenţie de vot”, scrie sociologul Remus Ștefureasc, directorul Inscop Research, într-o postare pe Facebook.

Back to top button