PoliticăȘtirile 60m.RO

PR marca USR PLUS: Năsui anunță restructurări la Ministerul Economiei. În rest, nicio măsură pentru a sprijini economia locală

Exercițiu de PR: Claudiu Năsui anunță restructurări la Ministerul Economiei. El a precizat că 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea, fără să ofere mai multe detalii privind structurile și agențiile pe care le consideră inutile.

Năsui a mai spus că aceia care vor rămâne în minister vor da concurs pe posturi. El spune că ministerul a ajuns să aibă foarte multe structuri și șefi ca urmare a „multiplelor despărțiri și comasări de ministere”.

Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea”, a anunțat triumfal Năsui. Potrivit informațiilor, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590.

Desființăm departamentele care nu au utilitate, nu văd de ce ar trebui plătite aceste salarii”, a declarat Claudiu Năsui, adăugând că economia cu salariile care nu vor mai fi plătite va fi de 30-40%,

Claudiu Năsui mai spune că România are un număr imens de instituții și agenții de stat inutile, care trebuie redus pentru a reduce și cheltuielile.

„Statul român e masiv supra-dimensionat. Mai grav, în ultimii ani numărul de bugetari și de instituții noi în România a tot crescut. De ce? Pentru că fiecare politician a vrut să-și crească puterea, posturile și bugetul la dispoziție pe spatele contribuabilului. (…)

România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA și accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul și să îi reducem cheltuielile”, a mai scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Back to top button