Politică

Cioban: Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer!

Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile! De când e lumea și pământul, au fost crescuți porci la stână! Ce să facă ciobanul cu zerul?! Să-l ducă în Parlament?! Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer. Sunt furioși și revoltați crescătorii de oi care au aflat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) interzice, printr-un proiect de ordonanță de urgență, creșterea porcilor la stâne.

Creșterea porcilor la stâne este interzisă, avertizează proiectul de ordonanță de urgență ANSVSA, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituției. Amenzile stabilite de ANSVSA pentru încălcarea acestei interdicții ajung până la 5.000 de lei. Vestea a stârnit un puternic val de furie în rândul crescătorilor de oi. 

Ce spun oamenii?

Gigi Burdusel: De când e lumea și pământul, la stână au fost crescuți porci. Ce să facă ciobanul cu zerul rezultat din procesarea laptelui? Poate ăștia de la ANSVSA au o sugestie pentru ciobani în privința zerului, sau poate îl transformă ei în zer praf, să fie folosit în industria alimentară! ANSVSA este în primul rand o instituție de îndrumare și control, după aceea să treacă la sancțiuni!
Pop Marcel: Trebuie să ducem zerul în Parlament!
Simion Ștefan: O să interzică și oile la stână și o să fi stână de nemernici.
Ioan Suciu: Da mai duceți-vă în franț cu legile voastre cu tot …Nu mai ai voie să ții nimic numai să devenim cumpărători UE la toate rahaturile expirate …
Branga Ioan: Ăștia îs mai rău decât comuniștii, nici ăia nu și-or permis să interzică creșterea porcului la țară și la stână, să stăm la stână să cumpărăm carne de porc de la magazin, asta ar fi ceva de neimaginat! Sa trăiască liberalii !!!!!
Utu Urs: Bine că-i ținem in parlament pe bani noștri să dea legi împotriva țăranului român.
Thoader Tanase: Ăștia sunt oamenii care se băteau cu pumnul în piept acu 2 ani că o să țină cu crescătorii de animale. Și acu dau legi să-i termine. Pe mine unul, am lichidat de anul trecut stâna, nu-mi mai trebuie, decât să muncesc să dau bani la stat mai bine stau printre străini acum.
Maria Bîja: Rușine! în primăvară nu ați reușit și acum veniți din nou cu aceeași treabă! Rușine!
Marieta Coada: Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile, că ei împacă și bogatul, dar și săracul.

Alexandru Stan: Asta vor, să devenim slugile uniunii europene si să fim o țară de consum pentru ei… Doar pentru produsele lor… Un fel de vacă bună de muls… Nu degeaba ne trage statul din salar 45% si restul ii dăm tot la stat pe întreținere și impozite…. Suntem vânduți.
Cosma Adrian: In loc să mâncăm porc crescut la stână, o să mâncăm din import, proști mai suntem, Doamne.
Octavian Gheorghe: Suntem țara în care autoritățile plătite foarte bine să caute soluții, închid, la doi cm de zăpadă, școlile, asa și acum Căutați domnilor soluții, vaccinuri, etc.,că de asta sunteți plătiți.

Nicolae Oprea: Două ordonanțe cu privire la creșterea porcilor, axându-se pe animalele din gospodării și exploatații familiale! Nu se face referire la nici un număr de animale! Asta e bine! Dar se introduc o serie de condiționalități! Trebuie plan de biosecuritate,care are niște prevederi hilare, care nu se pot respecta in mod obiectiv; nu se pot crește porcii oriunde și cu orice fel de furaje; până și așternutul trebuie să fie de o anumită calitate și multe altele! Toți trebuie să aibă acest plan și aprobat de DSV! Vă dați seama câtă birocrație și hârțogăraia se vor aduna la această instituție care are alte treburi mult mai importante! Când totul se putea rezolva pe plan local cu medicul veterinar concesionar, autorități locale etc!! Dacă cineva la stână, canton, fermă are condiții de creștere a porcilor, de ce sa nu crească????
Jozsef Tornyai: De cănd e lumea porcii se creșteau în libertate în natură mai ales la stâne, până în 90, noi, țăranii, nici nu am auzit de pestă, și uite așa se distruge micul producător asta ne-a adus coaliția asta politică din rău în mai rău.

Bogdan Preda: Niste nenorociți, o să plecam cu toții din țara asta unde se interzice tot. Bunicul meu a crescut toată viața purcei la stână cu zer de la brânza pe care o făcea. Ne merităm soarta.
Gheorghe Gheorghe: În Anglia porcii se cresc ca și vacile. Pe o suprafață de pășune înconjurată cu gard electric. Au niste adăposturi din butoi de tabla tăiat pe jumătate și întors să se poată adăposti. Asta este tot. Se încearcă distrugerea noastră.
Dacian Pârvu: Iar producția locală de carne de porc nu acoperă 30 % din necesarul țării, interesant că restul se importă la prețuri mai mari decăt prețul oferit de piața locală. Terminați cu prostiile și lăsați-ne să ținem porci. Deschideți abatoarele și hai să vindem cu acte. Căștigăm noi, căștigă și Țara. Sau nu asta e ideea?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button