JUSTIȚIE

Percheziţii DNA: Ion Rădoi, liderul de la metrou este vizat

DNA face 16 percheziţii, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Prahova şi Ilfov, inclusiv la Sindicatul Liber Metrou dar şi la locuinţa preşedintelui acestuia, Ion Rădoi, într-un dosar de corupţie, vizând fapte comise în perioada 2018 – 2021.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021. În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, a transmis DNA.

Percheziţiile au loc la sediul  Sindicatului Liber Metrou, la locuinţa liderului de sindicat Ion Rădoi, precum şi la Primăria Sectorului 3 şi la Primăria Sectorului 5.

Dosarul ar avea legărură cu spaţiile comerciale de la metrou şi cu acţiunea de demolare a acestora declanşată de Ministerul Transporturilor.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button