Politică

Euro la maxim istoric! Cîţu: Ar trebui să ne obişnuim cu preţurile care cresc

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre faptul că euro a atins un maxim la cursul BNR şi ce soluţii are Executivul în perioada următoare pentru ca un euro să nu ajungă la 5 lei, că preţurile sunt determinate de piaţă, într-o economie liberală.

„Ar trebui să ne obişnuim cu preţuri care cresc şi scad, pentru că asta înseamnă economie de piaţă”, a spus Florin Cîțu.

„Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine. Preţurile sunt determinate de piaţă într-o economie liberă. Îmi place că vorbim de preţuri doar când ele mai cresc puţin, dar nu vorbim de ele atunci când scad. Preţurile vor scădea sau vor creşte, vom vedea în funcţie de ce se întâmplă cu cererea şi oferta. Ceea ce poate să facă acest Guvern şi face foarte bine este să dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar şi sustenabilă şi credibilă. Vă spun că este şi sustenabilă şi credibilă deoarece Comisia Europeană, în analiza deficitului excesiv, şi-a asumat aceeaşi traiectorie pe care o are România de reducere a deficitului bugetar. Asta contează atunci când ne uităm pe termen mediu şi lung şi ne uităm la evoluţia altor preţuri. Dar fluctuaţii pe termen scurt, acestea sunt normale într-o economie de piaţă şi ar trebui să ne obişnuim cu preţuri care cresc şi scad, pentru că asta înseamnă economie de piaţă”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button