PoliticăȘtirile 60m.RO

Barna cere măsuri mai dure pentru a obliga românii să se vaccineze

Dan Barna cere măsuri mai dure pentru a obliga românii să se vaccineze, în contextul în care ţări precum Franţa şi Grecia intenţionează să introducă vaccinarea obligatorie pentru cadrele medicale. Liderul USR PLUS consideră că autoritățile trebuie să ia măsuri ferme pentru a convinge populația să se imunizeze cu serurile anti-covid.

În ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea. Pentru că, da, vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ.

Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat. Este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini, cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5. Deci, dacă îţi intră virusul în familie toată familia face COVID”, declarat Dan Barna, la postul B1 TV.

El susține că doar vaccinare reprezintă o garanție că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut.

Back to top button