PoliticăȘtirile 60m.RO

Abuz medical la Medgidia. Deputat AUR către Ioana Mihăilă: De ce sunt obligați medicii să se vaccineze?

Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR, semnalează unul dintre multiplele abuzuri medicale săvârșite în anul pandemic 2021. Este vorba de situația medicilor din Spitalul Municipal din Medgidia (jud. Constanța), care sunt obligați de către managerul acestei instituții de sănătate publică să se vaccineze împotriva virusului Sars-Cov2.

Mai mult decât atât, precizează Focșa, menținerea locurilor de muncă este condiționată de administrarea vaccinului, ceea ce constituie un grav abuz îndreptat împotriva celor mai elementare drepturi ale omului. În condițiile în care la începutul lunii iulie, rata de infectare la nivelul județului Constanța a ajuns la 0,01%, iar Spitalul Municipal din Medgidia și-a reluat activitatea normală, deputatul AUR i-a adresat ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, o întrebare parlamentară privind următoarele aspecte:

  1. Dacă vaccinarea este opțională, de ce mai sunt obligați medicii să se vaccineze? 
  2. În plus, de ce sunt amenințați cu pierderea locurilor de muncă dacă nu se vaccinează?

Având în vedere că acest comportament are o profundă conotație penală, deputatul AUR solicită efectuarea unei acțiuni specifice la Spitalul Municipal din Medgidia, prin care să se adopte măsurile impuse de legislația în vigoare în vederea respectării tuturor drepturilor personalului medical.

Back to top button