PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu: Medicii nu vor fi obligați să se vaccineze, însă vor suporta costul testelor

Florin Cîțu a făcut un anunț referitor la vaccinarea personalului medical: premierul a declarat că aceștia nu vor fi obligați să se vaccineze, dar cei care aleg să nu se imunizeze cu ser anti-covid, vor suporta costul testelor din buzunarul propriu.

El a răspuns astfel întrebat dacă Executivul ia în calcul măsura obligativităţii imunizării anti-COVID în rândul cadrelor medicale sau a angajaţilor care se ocupă de îngrijirea bătrânilor, pornind de la anunţul făcut de autorităţile din Franţa şi Grecia potrivit căruia vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul din sistemul de sănătate.

În primul rând, România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa, deci începem cu partea pozitivă. În ceea ce priveşte vaccinarea în rândul personalului medical, ştiţi foarte bine că există propunerea că să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste. Asta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii„, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Palatul Victoria.

Back to top button