PoliticăȘtirile 60m.RO

Cum explică Valeriu Gheorghiță eșecul campaniei de vaccinare?

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că campania de comunicare pro-vaccin nu a avut efectul scontat pentru că autorităţile centrale nu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei. Astfel, numărul celorcare vor se vaccineze continuă să scadă.

Gheorghiţă a precizat că autoritățile trebuie să identifice pe plan local acele persoane care se bucură de credibilitate în comunitate şi care sunt convinse de beneficiile şi importanţa vaccinării pentru a desfășura o campanie de comunicare eficientă.

În felul acesta, cred că oricât de bine ar fi fost, ştiinţific, organizată o campanie de comunicare, atunci când vine dintr-o sursă care nu se bucură de o încredere mare impactul nu va fi cel scontat. Tocmai de aceea, cred că trebuie să mergem la vectorii care se bucură de cea mai mare credibilitate”, a declarat Gheorghiţă, menționând că a transmis în toate şedinţele cu prefecţii şi DSP-urile cerința de a identifica posibili vectori de încredere.

Guvernul a lansat o campanie de informare despre vaccinare, în cadrul căreia mai mulţi miniştri explică, în clipuri video, ce conţine vaccinul pentru ei.

Back to top button