PoliticăȘtirile 60m.RO

Dan Tănasă (AUR): SIIJ trebuie reformată, nu desființată

Deputatul AUR Dan Tănasă susține ferm că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie reformată, nu desființată, așa cum își dorește coaliția de guvernare PNL- USRPLUS – UDMR. Parlamentarul precizează că prin desființarea SIIJ, clasa politică își dorește să exercite control politic asupra Justiției.

„Rămânem consecvenți: Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie reformată, nu desființată. Prin desființarea SIIJ preconizată de coaliția PNL- USRPLUS-UDMR se urmărește din nou controlul politic asupra Justiției. Cu excepția SIIJ, șefii tuturor celorlalte structuri de parchet sunt numiți politic de Președintele României, la propunerea ministrului Justiției.

În schimb, conducerea SIIJ e asigurată de un procuror-şef și de un procuror-şef adjunct, numiţi în funcţie de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta este motivul pentru care coaliția de guvernare insistă cu ardoare să scape de o instituție judiciară pe care nu o poate controla”, a explicat Dan Tănasă pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat recent că săptămâna viitoare va convoca o sesiune extraordinară „pentru desfiinţarea SIIJ şi refacerea competenţelor aşa cum spune şi Comisia de la Veneţia, cum prevede proiectul Guvernului”. 

Back to top button