PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu se apără: Nu a întreprins niciun demers oficial pentru retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană

Premierul Cîțu se apară: potrivit unui comunicat de presă, prim-ministrul susține că nu a întreprins niciun demers oficial pentru retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană. Anunțul a fost făcut în contextul în care Greenpeace România arată că ezitările Guvernului Cîţu „care acum se bâlbâie dacă să retragă sau nu dosarul de la Roşia Montană” nu fac decât „să alimenteze” procesul pe care Gabriel Resources l-a intentat României la Washington.

Cu privire la informațiile lansate în spațiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană și la implicarea premierului în acest demers, biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Premierul Florin Cîțu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect și nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană. Prin urmare, declarațiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană sunt false. Menționăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliției”, potrivit biroului de presă al Guvernului.

În acest context, Guvernul României face apel la respectarea acurateței informațiilor”, se mai arată în precizare.

Back to top button