PoliticăȘtirile 60m.RO

Tudor Chirilă, idolul mișcării #rezist, amenință clasa politică cu proteste: PNL și USR PLUS nu au făcut nimic pentru artiști

Tudor Chirilă, idolul mișcării #rezist, s-a răzgândit și critică clasa politică pentru situația actuală din România. El amenință atât PNL, cât și USR cu noi proteste în Piața Victoriei.

Chirilă atacă virulent politicienii pentru că nu au rezolvat problemele cu care se confruntă artiștii și nu le-au acordat sprijin, deși aceștia au fost grav afectați de pandemie, când concertele au fost anulate din cauza restricțiilor și a situației excepționale în care se afla România.

„Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin Cîţu și Ludovic Orban ne costă tot pe noi, românii. Este uluitor cu ce defilează și cum delirează cei doi contracandidați. Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de fațadă, la/în conservatorism și fundamentalism ideologic, în timp ce Câțu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reșapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie.

Umbra personalității lui Dragnea pare să-l fi inspirat pe Orban într-un discurs profund „românesc” în care nu este foarte clar pe cine vrea să convingă. Seamănă mai degrabă cu un soi de dat la gioale tematic, că și printre susținătorii lui Câțu din partid se află tot felul de tulburați ideologici (vezi Sighiartău și aripa penticostală ardeleană – n-am nimic cu cultul în sine) care visează o Românie după chipul unui Dumnezeu numai de ei știut. Ai zice că Orban vrea să acapareze temele lor sau să și le însușească pentru niscaiva simpatie.

Adevărul este că se bat pentru șefia partidului doi mincinoși care promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală și se prefăceau empatici în timpul alegerilor (Orban) sau ulterior (Câțu) când industria culturală (și nu numai) cerea compensații pentru interdicția de a munci, așa cum au acordat toate țările europene, și nu ajutor social, cum au interpretat lătrăii de serviciu (ca o completare nici USR PLUS nu a făcut nimic în sensul ăsta). Mincinoși sunt și ăia de la PSD, au ridicat minciuna la rang de artă subtilă a propagandei, dar câtă lipsă de imaginație să operezi cu aceleași criterii sau strategii. (…)

Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre, trecătoare și ele”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Back to top button